10/11/2015

Kauteen 2016 - Päätavoitteet häämöttää

Tiimi kovien koitosten edessä


Tavoitteet ovat olleet suuria jo ennen kautta 2016 ja nyt eletään niitä hetkiä, kun vaaditaan tekoja suurten tavoitteiden eteen. Miesten sarjaan siirtyminen ei mennyt kaudella 2015 niin ruusuisesti kuin aluksi suunniteltiin, sillä Suomen liikkuvan maalin taso on tälläkin hetkellä miesten sarjassa kansallisesti katsoen maailman kovin. 

Talven EM -kilpailuun lähti kaudella 2015 tiimistä Tomi ja joukkueessa olivat myös Krister Holmberg ja Heikki Lähdekorpi, jotka varmasti tänäkin vuonna tulevat olemaan kovia haastajia. Tomppa näytti sekajuoksuilla (pronssia) kuuluvansa kansainvälisen kärjen tuntumaan ja normaalijuoksujen neljäs sija oli myös loistava suoritus. Kesän 2015 EM -kisoihin valittiin sama kolmikko ja niissä karkeloissa he voittivat joukkue hopeaa sekajuoksuilla. Tomppa sijoittui kymmenen joukkoon normaali- ja sekajuoksuilla, mutta ei kuitenkaan ollut tyytyväinen sanoen "Niinkuin aselaukku, menivät kisat omalta osalta penkin alle."


EM pronssituuletus 2015 talvelta


Mitään suurempaa ei kuitenkaan saavuteta vanhoja muistelemalla. Tänä vuonna Tomppa viimeistelee opintojaan metsästalousinsinöörinä ja Sami jatkaa koulussa toisen vuoden opinnoillaan. Itse olen syksyn opiskellut Tampereen yliopistossa avoimen yliopiston opiskelijana filosofiaa ja psykologiaa. Osa-aikatöitä tehdessä ja treenatessa päivät kuluu rattoisasti aina tammikuuhun 2016 asti, kunnes Jyväskylän yliopisto ja IT -alan perusopinnot alkavat. Vielä on vähän hahmottelut meneillään treeniolosuhteiden takaamiseksi myös siellä, sillä lähimmälle radalle Tikkakoskelle on hieman matkaa. Harjoittelusta voi tulla äkkiä mielikuvapainoitteista, mutta se ei harrastusta lopeta.Luu kädessä uuteen nousuun


Viime vuodesta opimme ainakin sen, että kaikkensa antaminen vain kisoissa ei enää riitä kuten ehkä juniorisarjassa. Kimmo Yli-Jaskarin linjausta tuoreimmassa Urheiluampuja lehdessä lainatakseni "Jos haluaa olla maailman paras, täytyy myös harjoittelun olla maailman parasta." Tämä ajatus pohjalla lähdetään rakentamaan uutta nousua kaudelle 2016. Väläytyksiä minun ja Samin osalta nähtiin viime kaudella monesti, eikä niin kaukana olleet EM -joukkuevalinnat. Väläyttely ei siis enää riitä vaan tekemisen tason täytyy saavuttaa seuraava ulottuvuus, sillä kilpailu tällä kaudella tulee olemaan vielä edellistä kovempaa.


Uutta vauhtia harjoitteluuni saan uuden henkilökohtaisen valmentajani Maxime Coursimaultin kautta, jonka kanssa viikoittaiset harjoittelut pysyvät haastavina ja motivaatio on korkealla jokaiseen treeniin. Mielestäni tämä on nyt ollut sitä maailman parasta harjoittelua. Ravintopuoleen olen panostanut suuresti, mutta näistä asioista tulen kirjoittamaan tulevaisuudessa enemmän lähiaikoina julkaistavan oman blogini puitteissa. Tulen kirjoittamaan blogissani enemmän ravinnosta, henkisen puolen elämästä yleisemmin ja hyvinvoinnista sillä tapaa kuin itse sen olen parhaaksi kokenut, mutta tästä tuonnempana lisää. 


Jurvassa mitellään tänäkin vuonna.

Samin kanssa pyrimme nostamaan omaa kilpailustressin ja -tilanteen hallintaa yhteisillä harjoituksilla ja tietysti jäämiehemme Tomo osallistuu mukaan minkä ehtii. Harjoitteluiden tulostaso täytyy siis siirtää ensi kaudella myös niihin näytönpaikkoihin, joissa tehdään joukkuevalintoja arvokisoihin. Treenit olen omalta osalta siis jo aloittanut ja veljekset hiljan aloittelevat. Ensimmäinen kilpailu on Toijalassa Arvi Tiinuksen muistokilpailu 8. marraskuuta ja ensimmäinen EM -näyttökilpailu 6. joulukuuta Jurvassa. Kymppejä kohti.

Tiimin kotisivun päivitys nykyaikaan oli myös tarpeen ja nyt kaikki tiedot pitäisi ollakin ajan tasalla. Kaikki ei aina ole sitä miltä se näyttää, mutta kömpelön näköiset sivut voivat myös tuntua tahmeilta. Toivottavasti nykyinen ulkoasu on hieman sujuvampi silmäillä. ;)


- J