4/18/2014

Ampumaurheilijatkin treenaa fysiikkaa


Viimeisen neljän viikon aikana on tullut lajitreeniä niin paljon, et nyt vähän höllätään pariks viikoks. On siis aika tehä juoksulenkkejä ja mennä salille. Juoksutreenejä pari pk-lenkkiä viikkoon ja yksi vauhtikestävyys- tai  intervallitreeni. Salilla perusvoima- tai voimakestävyystreenejä koko kropalle 2-3 viikkoon. Kyllä noi alkaa jo riittään :) Toki jos vaan on mahollisuus päästä pelaan esim. sulkapalloo tai säbää niin niillä voi paikkailla lenkkitreenejä.

-S

Jep, tauko ammunnasta on ny täydellisesti paikallaan kun on metsäleirejä kaksi, toinen oli viime viikolla ja ens viikolla mennään taas kolmeks päiväks. Makselen kalavelkoja helmikuulta, kun olin Venäjällä th2 A:n ja B:n aikaan, siksi nyt tiedusteluharjoitus 3 A&B:lle on mentävä. Viime viikon olin kyllä komentopaikalla (lämpimässä), mutta ens viikolla saattaa päästä sammaleiden sekaan tetsaamaan. :3 Odotan rääkkiä jonka jälkeen tulee ajatus "olen elossa"

Aerobisesta kunnosta ei oo tullu huolehdittua yhtä ahkeraan kuin Sami. Tarkoitukselliset lenkit on jääny vähemmälle, mutta hyötyliikunta ainakin loiventaa fyysistä alamäkee. Kun Tampereella lomailen niin tulee käveltyä kuudenteen kerrokseen useesti päivässä, pyöräiltyä puntille tai reenaan ja käytyä aamuverryttelyt tekemässä pitkin Kalevan puistoja. Intissä ei reserviupseerikoululaiset paljoo muuta tee kuin istuu oppitunnilla, joten välillä tulee päivät vaan istuskeltua. Mutta näin isojen lihasten pitää antaa välillä levätäkin.

Lätinät sikseen - tässä vähän treenimontagee Nääshallilta torstain reenistä.Vaikka luulitkin, niin kyseessähän eivät olleet alkulämmittelyt. Itsellä tapana vääntää nivelmobilisaatiot ja viidestä kymmeneen minuuttia aerobista ennen punea, lisäksi pienemmillä painoilla ns. kylmätoistoja. Joillekin tämä voi olla ajanhukkaa, sillä he ovat pukeutuneet kerroksittain ja ensimmäisestä maksimipenkki sarjasta lähtien alkaa hupparia lentää päältä pois, kun tulee hiki.

Fysiikkatreenaus on ollut kovempaakin, mutta menen aika pitkälti fiiliksen mukaan, vaikka tavoitteita olenkin tämänkin suhteen asettanut. Jos en ampuisi, kävisin ainakin salilla :)

-J

Viimeset kolme viikkoa ovat olleet äärimmäisen hyviä treenin kannalta. On ollut ns. pakkolomaa, kun kesätyöt alkavat vasta ensi viikolla. Tuli tehtyä yksi tosi kova viikko ampumatreenejä ja nyt on alla kaksi kovaa viikkoa fysiikkaa. Olen tehnyt vähintään kolme salitreeniä viikossa ja siihen vielä kahdesta kolmeen juoksuharjoitusta päälle. Kroppa tuntuu ottavan hyvin treeniä vastaan ja sarjapainotkin ovat nousseet kivasti. Tarttee vaan muistaa syödä hyvin, muuten tässä kuihtuu entisestään. Myös riittävä yöuni on itselleni hyvin tärkeä asia, että keho palautuu ja jaksaa harjoitella.

Juoksutreenit painottuvat peruskestävyysharjoituksiin, mutta välillä tulee tehtyä myös vauhtikestävyyttä. Onhan se kivaa juosta "lujaa" :D. Salitreeni on tällä hetkellä perusvoiman kehittämistä. Fiilikset on katossa, ku saa taas laittaa vähän lisää rautaa tankoon. No pitää kuitenkin muistaa, että kaikki fyysinen harjoittelu täytyy tehdä ammunnan ehdoilla, jotta se palvelee lajiharjoittelua parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt vähän lepoa ja aamulla treenaan.

-T

Hyviä treenejä ampumaurheilijalle

Peruskuntolenkit (PK). Sykkeet noin 130-150. Kesto noin 60min.
Vauhtikestävyyslenkit (VK). Sykkeet 150-170. Kesto 30-60min.
Salilla perusvoimatreeni. Toistot 3 tai 4x8-12. Liikkeinä esim. kyykky, penkkipunnerrus, leuanveto, kulmasoutukäsipainoilla, vipunostot, rankalainen punnerrus, hauliskääntö käsipainoilla, loppuun vatsoja ja selkää.


Täytyy sit muistaa taas syödä hyvin ja tehä lihashuollot kunnolla, et pääsee aamulla sängystä ylös ;)