9/19/2014

GRANADA WCH 2014




Maailman mestaruuskilpailut 2014 on nyt ammuttu ja on aika kertoa miten meni. Suomi voitti Granadassa 11 mitalia joista kaikki tuli liikkuvasta maalista eli meijän lajista. Suomen juniorit voitti kaikki nuorten MM-kullat. Päivityksessä on paljon kuvia, jotka kannattaa katella ;) 

 Aloitetaas kirkkaimmista hetkistä!

Running Target 10m

Jani voitti nuorten Maailman mestaruuden 17.09.2014!

 Peruskilpailuissa Jannu ampu 288+280=568 ja eteni mitaliotteluihin ykköspaikalta. Ensin vastaan tuli Armenian SARGSYAN Shant, jonka Jani voitti pistein 7-5. Voitolla Jani eteni kultamitali otteluun, jossa vastaan tuli Suomen KINISJARVI Mika. Ottelu oli tiukka ja erittäin jännä. Jani voitti Mikalta usean laukauksen vain 0,1 pisteen erolla. Lopullinen voitti tuli pistein 6-4, Viimeisen laukauksen jälkeen katsominen taaksepäin miten kävi ja käsi ilmaan voiton merkiksi! Nää on niitä tunteita minkä takii tätä hommaa tehdään täydellä sydämellä!









Miesten 10m normaalijuoksuissa Tomppa, Sami ja Krister oli hitaiden jälkeen vielä hyvin kärjessä, mutta nopeet meni kaikilla alakanttiin ja aivan huipputuloksia ei nähty. Tomppa 573, Sami 567 ja Nalle 557. Joukkueella Suomi oli 5. Tulokset 

Kristen, Tomppa ja Sami


Runnig Target 10m mixed
14.09.2014

Suomelle junioressa kaksoisvoitto! LAHDEKORPI Heikki MM-kultaa ja Janille hopeaa! Kilpailu oli tiukka. Jani nousi hyvän toisen puolikkaan jälkeen kamppailemaan voitosta, mutta kiri ei riittänyt vaan Heikki piti ensimmäisellä puolikkaalla ottamansa johdon loppuun asti. Suomi voitti myös joukkuekilpailun! Tulokset


Miehissä Sami oli paras tuloksella 376. Tompalla 373 ja Kristerillä 367. Joukkueella Suomi oli 5.



 


Running Target 50m 
10.09.2014

Tomppa ampui hienosti itsensä ratkomaan MM-hopeasta tuloksella 587. Ratkossa olivat myös Ruotsin JOHANSSON Rickard ja Venäjän ROMANOV Dmitry. Ensimmäisessä kahdessa laukauksessa kaikki ampuivat 19 pistettä. Tompalla osumat oli 10,4 ja 9,9 :/ niin lähellä! Seuraavalla kierroksellä Johansson ampui 20, Romanov 19 ja Tomppa 18. Näin siis Tompalle sija 4. Tomppa oli vielä noepiden lopussa kiinni maailman mestaruudessakin, mutta viimeisellä neljälle laukaukselle tuli 3x8, jotka tiputti tuloksen 587. Nelos sija on silti huikee suoritus tän tasosissa kisoissa.
Sami ampui 582 ja sillä 9. Kristerillä tulos 579 ja sija 12. Tulokset

Joukkeella Suomelle hopeeta! Urheilukoulun mestarientaulu saa näin kaksi uutta nimeä naulattavaksi :P Joukkuetulokset

Hymyä 50 metrin hitaiden jälkeen.
Krister 12.
Sami 9.
Jooukkuehopeeta! :)
Junioreissa Mika Kinisjärvi voitti Maailman Mestaruuden tuloksella 581! Heikki Lähdekorpi oli 3. ja Jani 4. Tulokset
Joukkuekilpailu junioreille ei ollut, koska joukkueita ei ollut riittävästi. Sääli, sillä Suomi olisi varmasti voittanut kisan!

Kultaa Mika Kinisjärvi, hopeaa Ruotsin NYBERG Jesper ja pronssia Heikki Lähdekorpi.

Running Target 50m mixed
11.09.2014


Miesten sarjassa Krister ampui tulokset 389. Sillä sija 6. Tomppa ampui 386. Sami 384. Joukkueena jäätiin pari pinnaa pronssista. Voiton molemmissa 50m lajeissa vei Puolan CZAPLA LukaszTulokset

Junioreissa Suomi otti kaksoisvoiton, kun Heikki Lähdekorpi ampui kultaa tuloksella 386 ja Mika Kinisjärvi hopeaa tuloksella 383. Jani oli kisassa 9. Jani ampui päädyn eli ei ehtinyt ampumaan tauluun ja siksi tulos 373. Tulokset

Running Target 50m mixed Maailman Mestari Heikki Lähdekorpi
Janilla oli vaikeaa 50m lajeissa. Onneks huippukunto löytyi 10m lajeissa.

Kisojen maskotteja jaettiin joka palkintojen jaossa



Mietteitä MM-kisoista

Jani
:')
En kiitä ketään muuta, kun itteeni. Mä ne kympit ammuin. Kunniaa tästäkin vuodesta tosin sopii jakaa moneen suuntaan, sillä loistavaa työtä on tehnyt valmentajat ja kaikki mahdolliset tukijat ympärillä. On aivan mahtavaa päättää tää kehityksellinen kausi näihin kuviin ja tunnelmiin. Tähän päättyy myös munkin junnuilut, seuraavaks aletaan höylään isoo juustoo miesten sarjassa. 

Jonkinlaisia ihmeitä sain taas pään sisällä aikaan, kun piti ensin epäonnistumisen kautta kaivaa se voitontahto itsestä esiin, kun sitä eniten vaadittiin. Mahdollisuudet loppu tähän paikkaan ja oon aina halunnu voittaa, vaikka en kaikkiin niihin hopeasijoihinkaan ole pettynyt. Mutta aina oon tehny töitä ollakseni paras ja nyt on hienoo päättää tähän voittoon 10m normaalijuoksuilla kaikki monen vuoden työ, kun muutenkin aikalailla dominoin normaalijuoksun kilpailuja pitkin kautta. 

Tiesin et tää on mun juttu ja kirjotin paljon paperille ajatuksia, et miksi oon täällä tänään Las Gabiaksen urheiluhallissa ja mitä mä haluan tehdä. Ajatuksia kun oli paljolti purkanu paperille niin tuli aika selkee kuva päähän siitä, miten tää kaikki tulis päättyä. Nyt oon niin onnellinen, että tää lopulta meni niinkun ehdin unelmoida!

Näistä liirumlaarumeista koostuu mun tuore motivaatio harjoitella entistä kovempaa, että voisin pärjätä myös miesten sarjassa. Kuten äijätkin, niin mä kehitän fysiikkaani aika vapaalla sävellyksellä kuukauden puoltoista, kunnes otan taas valtterin kouraan ja alan takomaan. Jos en ennen oo tehnyt kaikkea täysillä niin opin sen ainakin kisojen aikana, että antamalla parhaansa on lopputuloskin useimmiten lähimpänä kuviteltua. Näillä metodeilla ens kauteen ja uuteen nousuun. >:-)

Tomppa
No niin kausi on nyt purkissa ja MM-kisat takana. Lähdin kisoihin luottavaisin fiiliksin, sillä oma tekeminen oli kunnossa juuri kisoja edeltävissä harjoituksissa. Eikä siinä mitään. Heti ensimmäinen laji, 50 metrin normaalijuoksut sujuivat hienosti ennen neljää viimeistä laukausta. En tiedä, mitä tapahtui. En vaan saanut pidettyä pakettia kasassa, vaikka kaikkeni yritin. Kolme kasia tuohon loppuun on vaan ihan käsittämättömän huonoa ja en voi kuin ruoskia itseäni noista laukauksista. Sen verran ne mieltä kalvaa. No hopeauusinnassa myös turpaan ja neljäs sija. Ei siinä sen kummempia, kymppipari olisi kannattanut ampua. Sekajuoksukisat sujuivatkin sitten huonosti molemmissa laijeissa. Ajottain oli hyvää pätkää, mutta sitten tuli taas huonoakin.

10 metrin normaalijuoksuille sain taas draivin päälle ja taistelin hitaat omalle tasolleni, mutta nopeissa en saanut oikein hyvää pätkää aikaseksi, vaan möhlin muutaman huonon laukauksen joka sarjaan. Tulos 293+280= 573 ja kahdeksas sija. Haluttu tulos jäi siis itseltäni saavuttamatta. Henkilökohtainen mitali oli vähimmäistavoite omassa mielessäni ja sitä lähdin kisoista hakemaan. Ei auta kun treenata lisää ja harjoittaa myös psyykkistä puolta entistä vahvemmaksi. Ensi kerralla pitää olla kovempi, jos todella haluaa pärjätä. No oli kisassa hyvääkin. Kristerin ja Samin kanssa saavutettu joukkuehopea lämmittää mieltä ja kertoo, että meillä oli vahva tiimi.

Nyt on aika pitää taukoa ammunnasta ja siirtyä salille ja lenkkipolulle treenaamaan. Samalla täytyy alkaa miettiä mikä kaudessa oli hyvää ja mikä huonoa. Näiden tietojen perusteella rakennellaan uudet harjotussuunnitelmat talvikaudelle. Sen verran voi nyt todeta, että kehitystä on tapahtunut joka osa-alueella. Näkyihän se myös tuloksissa kauden aikana. Ensiviikolla pitääkin palata takaisin opiskelujen pariin, joten uusia tuulia on luvassa. Ihan kiva päästä taas koulun penkkiä kuluttamaan.



Sami
MM-kisat oli mulle tän kauden tärkein kisa niinkuin varmasti kaikille muillekkin. Odotukset oli kovat ja samoin luotto omaan tekemiseen. Kisojen aikana kaikki harjoitukset meni todella hyvin ja olotila kaiken suhteen oli hyvä. Kun kilpailu starttas niin en vaan saanut yhdessäkään kisassa kokonaista onnistumista. Hyviä pätkiä ja puolikkaita oli, mutta ei yhtään ehjää kisaa missä kaikki olis natsannu. Kaikki tulokset oli sellasii perustuloksii mitä ny on tän kauden aikana tullutki eli ei kai tässä pitäis olla kauheen vihane itelleen, mutta pakko sanoo et olis pitäny pystyy parempaan. Nyt on takki aika tyhjä. 10m normaalien jälkeen meni olotila aika alas. Kyllä sitä melkein tippa tuli linssiin, kun onnistumista ei vaan tullut. Mutta tätä tää urheilu on. Joskus kaikki menee putkeen ja välillä on sitä huonompaa aikaa. Tän vuoden onnistumiset kisoissa mahtuu yhden käden sormiin ja se ei oo hyvä. Toivon, et kaikki tää tekee musta vaan paremman ampumaurheilijan ens vuodeks, jolle en tosin oo tuhlannu ajatustakaan ennen Granadaa. Se täytyy sanoo, et yks tavote Granadassa tuli saavutettua eli ensimmäinen aikuisten MM-mitali, joka tuli joukkuekisassa. Mä oon kaks vuotta kattonu Mestarien taulun nimilaattoja Hämeen Rykmentin seinällä ja sanonu et 2014 jälkeen munkin nimi löytyy tuolta. Vuoden mun ja Tompan nimet naulataan sinne urheilukoulun perinnepäivän juhlassa :)
Joo o. Vielä en pystyny voittaan henkilökohtaista mitalia aikuisten sarjassa. Kisat oli ylipäätään todella kovatasoset. Ykskään mitali ei henkilökohtasessa tai joukkuekisassa ollut itsestään selvyys. Lohdutuksena se, että melkein kaikki mitalistit Granadassa oli 30-40 vuotiaita. On tässä siis muutama vuosi vielä aikaa urheilla. Mutta nyt on aika tehdä muuta pari kuukautta. 30 000 tuhannen laukaksen kauden jälkeen kroppa vaatii vähän muuta. Luvassa on kovaa fysiikkareeniä ja ahkeraa koulunkäyntiä Mikkelin ammattikorkeakoulussa.


Haulikkolajit ammuttiin kaupunkia ja vuoria päin. Huikeet maisemat ja radat! :)

Liiton tiedottaja Lassi Palo kävi joka päivä radalla heittämässä hyvää läpyskää :)


Las Gabias areena oli näyttävä paikka kilpailla.
Kansainvälistä meininkiä ilma-aseradalla. Kiinan ZHAI Yujia voitti miesten 10m sekajuoksut ja oli hopealla normaalijuoksuissa. Hänellä on hallussa myös lajin ME.
Mies liikkuvan maalin ampujien menestyksen takana. Koutsi Ville Häyrinen vietti taas viikon aikana muutaman hassun tunnin ampumaradalla. Nyt Ville on valmentanut jo 5 urheilijaa maailman mestaruuteen :)

Kausi 2014 paketissa. Kovempana taas kohti kautta 2015!

ISO KIITOS KAIKILLE VUODESTA 2014

S,T-P&J