3/09/2015

EM-Arnhem onnistumisen aika

Morjes!

Palattiin tuossa juuri hetki sitten EM-kisoista Hollannin Arnhemistä. Nyt on aika vetää vähän kisoja yhteen ja muistella menneitä :D

Kuva: Mika Kinisjärvi

Reissuun lähdettiin tällä kertaa tällaisella liikkuvan maalin ampujien kokoonpanolla. Miehissä edustivat: Heikki Lähdekorpi, Krister Holmberg ja allekirjoittanut. Pojissa: Mika Heikkilä, Mika Kinisjärvi ja Topi Hulkkonen. Tytöissä edusti Elli Räsänen.
Kuva: SAL Lassi Palo

Kisapaikkana toimi siis Arnhemin urheilukeskus Papendal. Täytyy myöntää, että ensivaikutelma kisapaikasta oli pienoinen järkytys. Radalla oli varsinkin aamuisin aika kylmä lämpötila ja ns. urheilijoiden varuste/lämmittelyalueet olivat todella ahtaat. No onneksi ollaan totuttu kilpailemaan monenlaisissa paikoissa, joten tästä ei syntynyt mitään ongelmaa. Aamuviileydestä johtuen hoidinkin lämmittelyt extra huolellisesti. Itse rata-alue oli todella hyvä ja toimiva, joten siihen oli onneksi panostettu.

Mika Kinisjärvi ampumassa Medal Matchsia
Keskustan nukkuva lohikäärme :D
Hotellimme sijaitsi kaukana Arnhemin keskustasta, joten emme ehtineet siellä käymään kuin kerran Heikin ja Kristerin kanssa. Ydinkeskusta oli täynnä merkkiliikkeitä ja kahviloita, mutta hintataso oli täysin Suomen luokkaa. Olin hyvin yllättynyt hollantilaisten hyvästä kielitaidosta ja varsinkin asiakaspalvelusta. Harvemmin vaatekaupassa käynnin yhteydessä tullaan tarjoamaan ilmaiset expressot, vaikka ei mitään ostaisikaan. Niin ja kun kerran jalkapallomaassa kun ollaan , niin ihmiset tiesivät heti hehkuttaa Jari Litmasta

Hotellin fitnesssalilla oli hyvä käydä palauttelemassa kroppaa kisapäivien jännitystiloista.
 Hotellimme oli varsin toimiva ja viihtyisä. Aamupala oli kattava ja illallakin ruokaa sai tilattua listalta. Tosin hintataso oli korkea. Palauttavat fysiikkatreenit sain hienosti tehtyä pikkusalilla ja myös hotellin sauna ja uima-allas olivat ahkerassa käytössä.

Uutta Mouchea käyttöön. Thanks Ursula!


Kivääri/pistooliradat olivat näyttävän näköiset.

Sitten itse kisoihin.
Normaalijuoksut alkoivat aamulla hitailla juoksuilla, joista puristin irti 288 pistettä. Kadotin lopussa muutaman pisteen ihan puhtaasti kovan kokovartalotärinän vuoksi =D. Nopeilla tein vain oman perussuoritukseni 286 pistettä ja tiesin sen riittävän lähelle Medal Matchpaikkaa. Yhteistulokseksi siis 574 ja neljäntenä mitaliotteluihin. 

Mitaliotteluiden semifinaalissa vastaan asettui Venäjän Maxim Stepanov, joka oli virittänyt itsensä hirmukuntoo ja vaikka ammuinkin hyvällä tasolla, se ei vaan riittänyt Maximin napakymppejä vastaan ja niinpä sain 6-1 turpaan. Myöhemmin Stepanov voitti myös kultaa. Päädyin pronssi otteluun Ruotsin Emil Martinssonia vastaan. Ammuimme kilpaa koko rahan edestä ja olin lähellä voittaa, mutta Emil ampui lopun todella kovaa ja voitti lopulta 10-8. Normaalijuoksuilta siis harmittava neljäs sija. 
Medal Matsia kovan paineen alla

Poikien sekajuoksukisassa Mika Kinisjärvi hallitsi ennakkosuosikin paineet ja ampui ylivoimaiseen voittoon huipputuloksella 383. Topi Hulkkonen oli hyvin lähellä mitalia sijoittuen neljänneksi vain pisteen erolla pronssiin.  Suomi otti myös joukkuekultaa pojissa voittaen Ukrainan pisteen erolla.
Mika Kinisjärvi hallitsi junnujen EM-kisoja. Kuva: Mika Kinisjärvi
Liikuvan maalin poikien kultajoukkue. Kuva: Mika Kinsjärvi

Onnistuminen
 Perjantain sekajuoksukilpailu alkoi osaltani hyvällä peruspuolikkaalla 191 pistettä ja tiesin tulostaulua vilkaistuani, että toisella puolikkaalla on ammuttava hupputulos, jos mielii mitalleille. Ja niinhän siinä kävi, että sain itseni hyvään vireeseen ja taistelin 194 pistettä. Tulosten selvittyä ykkössijan jakoivat allekirjoittanut, Emil Martinsson ja Laszlo Boros 385 pisteellä. Mitali oli nyt varma asia, mutta vielä piti ratkoa kuka ottaa sen kultaisimman. Martinsson oli uusinnassa vahvin ja ampui 20, Boros 19 ja minä 18. Pronssi siis jäi kuitenkin kouraan ja siihen olen joka tapauksessa hyvin tyytyväinen, vaikka kultaakin oli tarjolla. Maagisen päivän kruunasi vielä joukkueena onnistuminen ja näin olleen kultamitalien pokkaaminen joukkuekisasta Krister Holmbergin ja Heikki Lähdekorven kanssa.

Junnupoikien kisa oli jälleen Mika Kinisjärven hallintaa. Mika hallitsi hienosti hermonsa Medal Matcheissa ja pokkasi jälleen kultaa. Tuplamestaruuteen on aikaisemmin pystynyt vain Sami Heikkilä Vierumäellä 2012, joten onnittelut Mikalle superonnistuisesta. Pojat ottivat myös hopeaa joukkuekisasta. Tytöissä Elli Räsänen ampui viidenneksi jääden vain kolmepistettä mitaliotteluista.
Valmentajani Ville Häyrinen ehti onnittelemaan ensimmäisenä Kuva: SAL Lassi Palo

 
Nyt on aihetta tuulettaa. Loput kuvat: Mika Kinisjärvi ja Elli Räsänen
 
Vasemmalla Laszlo Boros HUN, Emil Martinsson SWE, Tomi-Pekka Heikkilä FIN


Miesten joukkuekultaa

 Tässä on nyt niin monta vuotta vuodatettu verta, hikeä ja kyyneleitä tän lajin eteen, että tuntuu aika hyvältä, kun se kova työ vihdoin alkaa tuottaa tulosta. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet vuosien varrella mukana tässä hommassa. Erityiskiitokset tiimille, Villelle ja yhteistyökumppaneille! Nyt vedetään hetki happea ammunnasta ja aletaan taas tauon jälkeen rakentaa kuntoa kesän ruutiasekisoihin.

-Tomi