11/10/2013

2014 MM kausi alulle

Smorjensta!

Muutaman viikon ajan on ehditty herätellä itseä taas keskittymään olennaiseen eli kympin takomiseen hitaasti, nopeesti ja pitkään. 10.11. Isänpäivänä osallistutaan perinteikkäästi Arvi Tiinuksen muistokilpailuihin Viialassa, lajeina näin talvikaudella 10m normaali- ja sekajuoksut. Kilpailulla on kunnia toimia 2013 - 2014 kauden ensimmäisenä koitoksena, jonka jälkeen reitti Moskovan ilma-aseiden EM-kilpailuihin (helmi-maaliskuussa 2014) ja Espanjan kaikkien lajien MM-kilpailuihin (syyskuussa 2014) alkaa kirkastua. Historialliset ajat ja teot alkakoot!

Pitotreeniä voi ja pitääkin tehdä vaikka olisi Mäntyharjulla kavereiden kanssa viettämässä viikonloppua.


Viime näkemästä on tapahtunutkin jo paljon, tässä jotain makupaloja menneistä.

Viikko 42: Valmennuskurssi Kisakalliossa

Urheilukoulu vietti tämän viikon valmennuskurssilla Kisakalliossa Lohjalla ja iltapäivisin Inkoossa treenaten. Kurssilla Jani suoritti siis valmentajatutkintoa ja Sami toimi valmentajana. Päivittäin oli vuorossa eri teema kuten kestävyys, voima ja nopeus. Aamupäivisin urheilukoulun alokkaat kävivät päivän teemaan littyvällä luennolla ja tekivät ryhmätöinä teemaan liittyviä treenisuunnitelmia. Oppimista buustattiin iltapäivän demoharjoitteilla, joissa pyrittiin monipuolisen näkökannan luomiseen siitä millaista kunkin teeman harjoittelun tulisi käytännössä olla. Tämähän tarkoittaa, että vaikka ennen taitopäivää et puolivolttia ollut edes yrittänyt, tulit sen nyt tekemään.

Oli tärkeetä päästä treenaamaan valmennuskurssin aikana myös omaa lajia, johon Inkoon ampumaratakeskus tarjosi loistavat edellytykset. Vaikka laukauksia ei vielä paljoa takana olekkaan, 100 pisteen sarjoja alkoi paukkumaan yhä useammin (T. Samsam). On ilahduttavaa huomata, että treenitaso on ihan eri luokkaa nyt kautta aloittaessa verrattaessa viime kauden aloitukseen

Viikko 43: Jani metsässä, Sami ja Tomppa syyslomalla


Alokas Suoranta, Hämeen Rykmentti - Urheilukoulu IV/13 - 2. Tiedustelukomppania  - "Särmä" tupa 15


Perusharjoitus 1 (intiksi PH1) oli pieni esiaskel tiedustelijan sotilaskoulutukseen. Ehkä tää vuosi ei ookkaan pelkkää hotelli tason huoneistoissa makoilua, maukasta ja lämmintä ruokaa tai treeniä.

Neljä päivää Lahden Hälvälän ampumaradalla telttaillessa karaistui. Vaatteet märkänä kolme tuntia loskassa ryömittyäni summasin, että tästä voi tulla haastavaakin, tietysti hyvällä tavalla. Tähän mennessä voin yhden neuvon antaa, älkää osallistuko kiihkoissanne mellakoihin, sillä kyynelkaasu ilman naamaria tekee höpöä! ;)

Sami ja Tomppa treenasi syysloman ansiosta Kangasalla. Ampumaharjoittelua tehtiin laadukkaasti Kangasalan radalla. Hiottiin tekniikkaa kohdilleen ja suunniteltiin tulevia treenejä. Niin ja iltasin ehdittiin vielä vääntää rautaakin kotisalilla. Lomat on sitä parasta treeniaikaa.

On paljon siistimpää treenata kun treenit kulkee ja Balboat soi!

Viikko 44: "Eikö päätä ole särkenyt? :o"

Tiistaina Janis ja Samsa kävi urheilukoulun kanssa näöntarkistuksessa Haminassa ja samalla treenasi Haminan sisäampumaradalla. Kummallakin todettiin olevan erittäin hyvä näkö, eikä silmälaseille ole tarvetta. Enemmänkin aiheutti ihmetystä kummankin haukankatse, kun optikkoliikkeeseen tapaa mennä ihmiset jotka eivät enää aamupalalla saakaan lehden printistä selvää. Mukava varmistua, että näkö on kuosissa. :)
Ampujalle näöntarkistus on aika oleellinen tarkistus, kun kyseessä on kuitenkin tarkkuuslaji. On hyvä todeta vuosittain näön olevan kunnossa.

Yliluutnantti Marko Lepän organisoimana olemme käyneet Vierumäellä päivittäisvalmennuksessa eli harjoitusvapaalla suunnilleen joka toinen viikko. SIUS elektroniseen ratalaitteeseen harjoittelu on parasta mitä voi toivoa, sillä juuri samaisiin laitteisiin kilpaillaan arvokilpailuissa.

Jannu hakee tatsia nopeisiin juoksuihin (taulu näkyvissä 2,5s)Viikko 45: UrhK:n valmennusleiri 1 Savonlinnan Tanhuvaarassa


Ensimmäisestä lajitreeniin painottuneesta viikosta jäi päähän paljon. Uusia harjoitusmuotoja käytiin mm. tasapainon osalta läpi ja niitä kun alkaa hyödyntämään niin kehitys on taattua. Iltaohjelmaan kuului joka päivä palauttava uinti ja sauna, viikon aikana pelattiin myös sulkapalloa, sauvakäveltiin porukalla ja tietysti käytiin punella repimässä tehoja kropasta.


"Mikä naurattaa?!" On intissä tapana kysyä

Tarkan harjoittelun ohessa lätkittiin myös pingistä ja hypittiin liaanilla (Suorannan fb:ssä video), jotta mielenkiinto ja tarkkaavaisuus säilyi lajitreenissäkin koko 1200 laukauksen ajan.

Back to primitive, 1980-luvun ratalaitteet olivat jälleen kovassa ajossa. Samsamin kädessä koko tiimin uusi tykki mallia Walther (Jannu saa Valtterinsa myöhemmin)


:-D lopuksi paikat siistiksi ikäänkuin kukaan ei olisi käynytkään. Tiedustelija on näkymätön.


Vielä leirin jälkeen Sami ja Tomppa päätti käydä kuuntelemassa Koutsin luentoa taitolajien harjoittelusta Suomen ampumaurheiluliiton Tehoryhmän leirillä.Sunnuntaina kilpailtiin Toijalassa 10 metrin normaali- ja sekajuoksuilla, poikkeuksellisesti olimme kaikki kolme samassa eli Y (yleinen) -sarjassa.


Kuka voittaa? On selkee :)

Janis: Normaalijuoksuilla hitaat kulki hyvin, kun ei juurikaan ollut paljoa pulssia. Olen todellakin tyytyväinen kauden ensimmäisiin hitaisiin. Kehitystä havaittavissa! Nopeilla aloitin 97 sarjalla ja ysitkin olivat aivan kympin reunassa, toisella sarjalla alkoi ote livetä ja osumat pyörivät ympäri taulua. Koitin kesken sarjan monenlaista konstia, jotta olisi saanut punaisesta langasta kiinni, mutta ei auttanut. Lopputulos (hitaat 290 + nopeat 278) = 568 ja jäin kaksi pistettä omasta tavoitteesta (viimeisellä laukauksella tuli hätärit ja ammuin 8 :-D)

Sekajuoksuilla oli alku hankala, mutta sitten alkoi osumaan ysin rinkiin. Eipä siitä vielä kovaa tulosta tullut (90 + 95) = 185. Kovia kairauksia saadaan odottaa vielä osaltani jonkun aikaa sillä (92 + 94) = 186 oli toisen puolikkaan tulos. 371 yhteensä, lisää lyijyä piipusta pihalle niin eiköhän ala pisteet kohenemaan. :)

Tomo: Tänään kisa oli semmosta tunnustelua uuden aseen kanssa. Kaikki laukaukset kuitenkin lähti ja vielä ihan sinne päin. Tulokset oli sellasta peruskauraa normaalijuoksujen (572) osalta, mutta sekareilla sain jo itsestäni vähän enemmän irti. Tuloskin oli jo kohtuullisen hyvä (387) . Aseen säädöt alkavat hioutua aika hyvin paikalleen, joten ei muuta kun treeniä alle, niin päästään taas askel eteenpäin.


Sami: Täytyy sanoo, että ekoista kisoista jäi vielä paljon petrattavaa seuraaviin kisoihi. Normaalijuoksujen kisa oli aika tuskanen. Hitaat oli ihan ok 289, mutta nopeilla olin ihan pulassa. Siitä tuloksena 272 jolla ei paljo juhlita :D Sekarit meni jo sit ihan hyvin 382, vaikka sekaan mahtu 2x7 ja 6 :/


Palautteena kisoista: Nyt täytyy säätään uus ase ihan itelle passeliks ja käydä ampumassa lisää kisoja. Kylä tää tästä. Ei huolta :)


Kilpailut kisattiin Toijalan yhteiskoulun käytävillä ja tauot odoteltiin luokissa.Ja jäniskevennys vuodelta 2006, SML:n (Suomen Metsästäjäliiton) ilma-ase kilpailujen tulostaululla edustamassa takit täynnä.
Kuvassa siis Jannu ja Sami!


-Terveisin TEAM RUNNARIT