7/07/2014

"Viisysikymppiset paukkuu"

Aidot orit reenaavat täällä


Sami


Käytiin torstaina Tompan kaa tekeen salitreeni Oriveden Origymillä. Tänään treenivuorossa oli jalat ja selkä. Omalta osaltani voin sanoo et treeni kulki tosi kivasti. Treenin jälkeen oli taas huigeet fiilikset!
Origymi oli kuntosalina erittäin positiivinen yllätys! Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen, paikat oli siistit ja hintakaan ei oo paha. Tomppa on käyny sie jo jonkin aikaa ja ostin määkin ny kortin sinne :D
Kysymys, onko kukaan nähny jonkun treenaavan tollasella niskojaan? :P
Aamut on alkanu pääosin kahvilla ja pianon soitolla :)

Jani

Aamut on alkanu pääosin kasarmilla oleen vähissä :) Aina on kiva, kun saa taas jotain suurempaa niin sanotusti valmiiks asti, mutta samalla päättyy paljon. Jään todellakin kaipaamaan tätä inttiporukkaa. Ei tämmöstä remmiä oo kasassa missää muualla, meininki on aina ihan mahtava tehtiin si mitä vaa. Samanhenkisyys huokuu porukan läpi aina, mikä on aika ainutlaatusen hienoo. Aamuja on vielä kasa, mutta nyt alkoi kesän urheilukomennusputket ja paikalla tulee oltua enää harvoin, kun on vielä ulkomaanreissujakin edessä muutamia. Niinku jokane edellinenki, tuntuu et tää kesä on elämän parasta aikaa.

Makkaravalkeet a.k.a bo-bo-bobonfire

Majan rakentelu vapaa-ajallakin on mukavaa... Tästä vaan vahingossa tuli lähes täydellinen tähystyspaikka. Ilari on iha meiningeissä :D

Koski Tl:ssä käytiin maajoukkueleirillä perjantaista sunnuntaihin. Mukava paikka leireillä varsinkin näin varttuneemmalla porukalla, kun ei käpysota ala kesken saunavuoron ja koivuvihta vaihdu lennossa nokkoseen. Kermaperseitä kun ollaan niin tuli huomattua, että liian hyviin ratoihin on reenattu. Motivaatio reenata tuolla olleisiin taululaitteisiin oli hieman matalalla myös siksi, että leirillä ei ollut kenenkään tarkotus jauhaa paljoa laukauksia. Onhan kesäisenä (sade)päivänä mukavampi potkia fudista ulkona :) Mut ens kerralla tietää asennoitua kunnolla, jos puitteet eivät ole ihan sitä totuttua. Itse ammuin ainakin pienarilla mielekkäitä rytmivariaatio harjoituksia.

Pöydillä nukuttiin ja katteltii futista videotykistä... välillä näytti siltä ku ois perunalla kuvattu, mut ei ollu ääniäkää. Paitti radio oli päällä ja kuva tuli vissiin minuutin jäljessä :D


Kiväärin makuuta seuranvälisessä jaostomatchissa

Pyörän jälkeen paras keksintö  - porras. Ja kun niitä on monta, saatetaan puhua jo haasteesta. Kaikessa epämiellyttävyydessään miellyttävä reeni kipitellä näitä ylös alas. Tässä siis 1/5 koko portaikosta

Tomppa

Meni tossa taas viikko pari, niin että heilahti. Mut töissä on käyty ja siinä ohessa treenattu laadukkaasti ja ajatuksella. Ammunta painottui tossa Kosken leirillä ilmakivääriin, niin päätin pyhittää viikon ennen Saloa pienoiskiväärille. Treenit kulki paremmin kuin pitkään aikaan ja tuntuu siltä, että huipputulokset on nyt oikeesti pienestä kiinni. Aloin päästä vihdoin jyvälle myös nopeiden ampumisesta keskelle pienoiskiväärillä. Sain treeniessä oikein pari AHAA- elämystä ja nyt tiedän, mistä homma kiikasti. Kaikkee ei nyt kuitenkaan auta paljastaa :D.


46. Salon Kisat 5. - 6.7.2014


Vastaavia kisoja pitäis järjestää talvellakin. Salon Kisoissa ammutaan aina kovalla tasolla ja lajikirjo sisältää kaikki kesällä ammuttavat 50m ja 100m lajit eli villikarjun nj / sj ja hirven kerta- ja parilaukaukset. Todella antoisa kattaus. Ainoastaan Salossa ja SM kilpailuissa pääsee ampumaan näitä kaikkia neljää lajia samana viikonloppuna. 


Hyvä fiilis Salon kisan jälkeen :P (ei ehkä välity kuvasta)

Viime kilpailun voittamisesta on vierähtänyt melkonen aika. Siksipä fiilikset sunnuntain kisan jälkeen oli huikeet! Sain tehtyy sekajuoksuilla hyvän suorituksen ja ammuttua omalle hyvälle tasolle. On tää hassua, miten pari pientä ajatusta voi olla ratkaseva asia hyvää tulokseen...Tai sitten virheeseen. Alamäki meinas alkaa siitä kun kesken juoksua ampiainen tuli pörrään mun etukäden alapuolelle ja soin sille hetkellisen ajatuksen. Ammuin sit hitaalla kasin joka on aikas typerää 50m lajeissa. Noinkin pieni asia pitäis vaan pystyä oleen huomioimatta. Mutta kun ampuu paljon kymppejä sekaan mahtuu, joskus myös heikompikin osuma :)

-S

Jep. Täydellinen kisaviikonloppu, paitsi... No, ei mennä siihen. Normaalijuoksuilla lauantaina 297 hitaat, alotin jopa satasella joka senku vaa lisäs jo teknisesti loistavan suorittamisen itsevarmuutta. Nopeet 293, kävi mieles ennen nopeita, että tässon taas sitä kuuluisaa hyvää saumaa, senku painaa menee ihan ampumisen ilosta eikä mieti tulosta. On vain se hetki aikaa tehdä mistä tykkää, mutta tulosta voi muistella sitten jälkikäteen vaikka kuinka paljon. En siis miettiny ampuessa vielä yhtään muuta kuin miten seuraavan laakin saa kymppiin. Ja toimi! 590 ylitys jälleen, nyt alkaa tuntuu jo et osaan jotain ;)

Pieni throwback vanhoihin kultaisiin päiviin Vierumäen ilma-ase SM:issä 2010, jolloin saatoin heittää jonkun lentävän läpyskän, mikä nyt on ihan ajankohtainen. 


Lauantai oli myös toisen lajin eli hirven kertalaukausten osalta aika maittava. En edes tiennyt ekan 20 puolikkaan jälkeen, että montako niitä ysejä tuli ammuttua. Rento fiilis oli kokoajan päällä, enkä oikeastaan jännittänyt suuremmin paitsi sarjojen loppupuolella, joka on aina odotettavissa näissä kinkereissä. Toinen puolikas kulki aika komeesti kanssa ja sen verran keskittyminen hairahti, että jopa laskin pisteet. Yksi 8, kaks 9 ja enempää ei näyttötaulu ollu pois kybästä jättäny. Ammuttaja heristi tuloskorttia, sano jotain ja hymyily, mutta hymyilin vaa takasi kun en kuullu mitää ku oli korvatulpat päässä ja pienet jälkimainingit päällä kovan keskittymisen jälkeen. Aloin sitten parin minuutin päästä kelaileen, että ei se eka puolikas ainakaa paljoo huonompi ollu... Ohimennen yks toimitsija kysykin, että olikos se uus Suomen Ennätys. Arvailin vielä ja sanoin et no lähelle päästii, kun toka puokki oli ainakin 196. Toimitsija sano sitte, että joo se ensimmäinen oli 197. 393, uus Suomen Ennätys ja samalla lajiennätys. (Y sarjan SE on 392, Krister Holmberg) Lämmittää :)

Sunnuntain aamupäivä oli vähän vaikeempi ainakin pään sisäisen taistelun osalta. Tottakai oli jo hieman tyytyväinen olo siihen mitä olin antanu, mutta päätin taas antaa parhaani, vaikka kovat tulokset oli jo ammuttu eilenki. Pieniä vaikeuksia oli silti sekajuoksuilla paikotellen ja huonoja laakeja tuli melko monta, kun ei tahto kohdannu ajatusta. 194 + 192 = 386, oon silti tyytyväinen, koska huomasin kehittyneeni viime kaudesta huomattavasti monella tapaa.

Hirven parilaukaukset eli viimeinen tivolilaji oli jäljellä. Intoo riitti ja kunto oli kohdillaan ja eilinen hirvitulos vakuutti siihen, että sataankin metriin osuu pienoiskiväärillä todella tarkasti. Enempää jaarittelematta - 192 + 192 = 384 (oma enkka parani ainakin 10 pinnaa) ja Y sarjan selkeä voitto. Komee urakka takana, vielä kovempia haasteita edessä. Nyt sai kuitenki hetkeks pysähtyy ja nauttii menestyksestä. Sisäisesti palkitsevia onnistumisia sopii hetken muistella hetikin, eikä ulkoset porkkanat kovin kummosia ollukaan. Parhaana ampujana palkinnoks sain viinikaapin ja kolme tyhjää pulloo. Hyvä läppä SaSa. d:-D
Nauttikaa kesästä!

- J & S & T