6/29/2015

Meidän mies! Meidän Tomo!

TOMPPA EM SLOVENIAAN!

Jälleen miesten arvokisat kutsuu, joka oli melkeinpä selvää jo ensimmäisen kahden näyttökisan tulosten jälkeen. Tomppa varmisti viimeisessä Kuopion näyttökilpailussa oman paikkansa normaalijuoksujen kelpo tuloksella 589 ja erittäin kovalla sekajuoksujen venymisellä 198 + 198 = 396. Oma ennätyskin kirjataan näin ollen uusiin huippulukemiin. Sekajuoksujen kilpailun voittoa ei Tomppa urotyöstään huolimatta ansainnut, sillä porilainen Lähdekorpi teki toisella sekajuoksu puolikkaallaan jotain maagista. Miehen ensimmäinen 20 oli 196, mutta siitä vielä ilmeisesti sisuuntuneena hän ampui toiselle puolikkaalle täydet 200. Uusintalaukauksilla Lähdekorpi vei voiton 20-19. Näitä ei ammuta jokaisella vuosikymmenellä, mutta Suomessa niitä on varmasti lisää tiedossa kilpailun arvokisapaikoista tulevaisuudessa yhä koventuessa. Joukkueeseen Slovenian lämpöön valittiin siis toisena Krister Holmberg (Raseborg Skyttar) ja kolmantena Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).


Sami oli ns. johtotilanteessa Lähdekorpeen verrattuna ennen Kuopion näyttökisaa, sillä kaulaa oli pari pistettä ja miehet tiedostivat itsekin tilanteen. Parempi lähtee tämän kisan perusteella Etelä-Eurooppaan. Sami ampui vielä normaalijuoksujen hitailla omaan potentiaaliinsa nähden kohtalaisesti (294), mutta nopeat eivät lähteneet kulkemaan sinnepäinkään (282). Lähdekorpi ampui normaalijuoksuilla 588. Sekajuoksuilla Samin ensimmäinen puolikas piirrettiin tulostauluun 195:nä, mutta toisella tekeminen oli alakanttiin ja tulos oli 189. 

Sami
Näin jälkikäteen jossitteluna sitä miettii tuliko tehtyy turhan rankka työviikko mettässä ennen viimestä näyttöö. Kroppa oli löysä koko päivän ja siitä seuras sit väkisin tekemistä, niin ja sehän ei tässä lajissa toimi :/ Shääli kun EM-kone lähtee reissuun ilman mua ja Jannua, mut tässä kohtaa ei auta kun siirtää kesän panostus SM-kisoihin. Mä tiedän et oon hyvässä kunnossa ja valmiina puolustaan viime vuoden mestaruuksia ;)

Jani
Itse olin leirillä Kuopiossa kisaa edeltävän viikon ja harjoitukset kulki melko hyvissä meiningeissä. Samalla pidin huolta nuoremmista ja laitoin äidin roolissa ruokaa koko porukalle. Ravinto on yksi niitä peruskulmakiviä mikä pitää olla kunnossa. No, se siitä. :-D

Leirin aloitimme tiistaina jolloin oli heti tarjolla KAMS:n (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran) järjestämä villikarjun normaalijuoksujen cup-osakilpailu. Tietysti kuntoa piti koettaa ja osallistua ja kyllähän se aina kisa kannattaa ampua jos tarjolla on. Hitaat meni niin (296), että saattaa aina olla tyytyväinen kun ampuu vastaavan tuloksen vaikka välillä se jättää ehkä vielä nälkäiseksi. Nopeilla vedinkin jo aika matskut (98+100+99  = 297), josta olen todella tyytyväinen. Yhdellä kasilla en vastaavaa settiä ole koskaan ampunut ja tämä jos mikä toi lisää itsevarmuutta, sillä nyt on uudella 3D takillakin tullut ylitettyä 590 eli "loistavan ja hyvän tuloksen" rajapyykki. 

Tämä oli siis cup-kilpailu, mutta seuraavia kisoja ja kausia varten vaan pitää muistaa mihin on potentiaalia ja lähteä aina sitä tavoittelemaan. Näyttökilpailu meni osaltani hyvin (583 ja 389). Sekajuoksujen tekemiseen ja hitaisiin olen tyytyväinen, joten ainut missä jäi selkeästi parannettavaa oli nopeat juoksut. EM lippu ei heltiä vain viimeisiin kisoihin syttymällä eli pitää löytää kipinä heti kauden alusta alkaen ja painaa täysiä kisassa kuin kisassa. Sen olen ainakin nyt oppinut ja mielestäni se oli arvokas läksy tästä vuodesta ja nyt on selkeät tavoitteet joita kohti treenata, jotta olen valmis kauden 2016 koviin haasteisiin.

Tomi 

Kuopioon lähdettiin tekemään omaa ammuntaa ja sitä myös tehtiin. En tehnyt mitään erityisiä kikkailuja, vaan vanhalla kaavalla mentiin. Tämä tuntuu toimivan. Rutiini tulokset omaan tasoon nähden. Normaalijuoksuilla olisi kyllä varaa parannellakkin.  Nyt valmistaudutaan maltilla EM-kisoihin ja käydään välissä vähän kalastushommissa, kun alkaa toi kuhanuistelukausi pikkuhiljaa puskea päällensä :D.